The gift of insults

Een nieuwe korte film die ik vorige week heb afgerond heet ‘The gift of insults’. Het is een inzending voor de Possible Futures Film Contest van de Pachamama Alliance. Een organisatie die zich inzet voor het behoud van het Amazone regenwoud.

Het is de eerste filmcontest waaraan ik meedoe. Er verschijnen steeds meer film contests en het zijn leuke kansen om gezien te worden tussen al die miljoenen video’s en filmmakers. Vooral deze contest sprak me aan vanwege het thema. Vier categorieën om een film voor te maken: Peace and Freedom, Fair Societies, Sustainability and Beyond and Human Fulfillment. Het zijn onderwerpen waar ik de laatste jaren zelf veel mee bezig ben geweest.

Het idee voor de film is iets waar ik graag veel aandacht aan besteed. Als ik niet 100% overtuigd ben van een filmidee dan motiveert me dat niet om de film ook te gaan maken. Ik wilde graag een film maken in de categorie ‘Peace and Freedom’, maar het duurde ruim 2 weken voordat ik een idee had waar ik mee aan de slag wilde gaan. Aangezien de contest een deadline had die niet al te ver weg meer was moest het idee ook nog eens makkelijk uitvoerbaar zijn.
Op het weblog van Paulo Coelho las ik het korte verhaaltje van ‘The gift of insults’. Een kort maar inspirerend verhaal wat ik heb getransporteerd naar een hedendaagse setting. Een groep jongeren die altijd bij het voetbalhonk in mijn wijk hangen vroeg ik om mee te spelen. Binnen een paar dagen was de film uitgewerkt, opgenomen en bewerkt.

Stemmen op de film kan vanaf dinsdag 28 juni 2011 op de site van de contest.

Gebruikte gear: Canon 550D met Sigma 50mm en Tokina 11-16mm lenzen, RØDE videomic and the DV video shoulder rig.
Edit in Final Cut Pro. Kleurcorrectie met Magic Bullet Looks.

Belangrijkste leerpunt naar aanleiding van deze film: de punchline van de film gaat vrij snel en de film stopt nogal abrupt. Met wat meer aandacht in de voorbereiding voor script en screenplay had dit voorkomen kunnen worden.

Dit bericht delen:


Geschreven door op 26 juni 2011

Eigenaar Ovideo


Reacties zijn gesloten.